söndag 29 januari 2012

Solisten

Jag har precis sett en film  på TV och det händer inte ofta. Men nu råkade jag bara sitta vid TV'n när den började och jag satt kvar och såg den. Jag hade inte hört talas om den men blev faktiskt rätt så betagen.

Den här filmen handlar bland annat om vänskap mellan två väldigt olika människor med väldigt olika förutsättningar. Men någonstans långt inne så är vi alla rätt så lika och har ungefär samma behov om vi bara vågar medge det. Tyvärr kan relationer ofta bli rätt ojämna på det sättet att den ena parten blir den starka och den andra svag. Är man stark så känner man det som att man hjälper den andre och att den andre egentligen inte har så mycket som man själv behöver.

Om relationer ska hålla i längden så måste det finnas både ett givande och tagande åt båda håll annars blir det en väldig obalans i det hela.

Filmen handlar också om styrkan i musiken. Som ett sätt att ge uttryck åt sina känslor, en förenande kraft men även en läkande kraft.

Slutligen handlar den om integritet, om rätten att själv utifrån sina ramar välja hur man vill leva sitt liv även om andra inte förstår det. Och att låta andra leva sitt liv även om man inte förstår deras val.

Filmen bygger på en bok som i sin tur bygger på en verklig händelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar