tisdag 10 januari 2012

Little Miss Sunshine

En film kan vara bra på väldigt många sätt, i den här filmen handlar mycket om rollsammansättningen, det är verkligen en brokig skara karaktärer som lever nära inpå varandra. Den överoptimistiske pappan Richard som menar att alla kan bli bäst bara de försöker, mamman som gör sitt bästa för att hålla ihop den spretiga familjen utan att själv bryta ihop, tonårssonen som avlagt ett tystnadslöfte som han inte tänker bryta förrän han kommer in på flygvapnets utbildning samt en heroin-snortande farfar vars viktigaste råd till barnbarnet är att se till att få ligga med många kvinnor - inte bara en.

Nu höll jag nästan på att glömma den homosexuelle morbrodern Sheryl som just försökt ta livet av sig och därför inte får lämnas ensam.

I centrum av alla de här karaktärerna finns småmulliga Olive, sju år, som drömmer om att vinna en skönhetstävling för barn. Det är fantastiskt underhållande att se hur de olika karaktärerna krockar med varandra och alla ger sitt perspektiv på livet. Men det handlar också om att ställa upp när det väl gäller och att vara beredd att göra nästan vad som helst för en annan människa när det behövs.

Enligt Aftonbladet är filmen:
En underbar hyllning till rätten att slippa försöka vara en vinnare
Se den om du inte har gjort det redan och skriv gärna och berätta vad du tyckte om den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar