måndag 23 april 2012

The Machinist

För mig är det viktigt att en film inte är alltför enkel och självklar. Om man redan från start kan räkna ut hur allt hänger ihop och hur det ska sluta är det ofta ingen större idé att se den. Helst ska man vara tvungen att pussla ihop det hela bit för bit och under filmens gång fundera på hur de ska kunna få ihop det hela i slutet.
Det är också ett plus om det händer saker i filmen som inte direkt har med huvudstoryn att göra, lite sidospår förgyller det hela.
För det tredje ska det kännas i magen när man ser den. Det betyder inte att den måste vara otäck eller läskig utan att man känner med de olika karaktärerna och verkligen engagerar sig i deras öden. Sist men inte minst så ska det helst finnas kvar några frågetecken när filmen är slut. Vad var det egentligen som hände? Hur hängde det hela ihop?

Jag skulle vilja påstå att filmen The Machinist har allt det här och lite till. Om du kan stämma in i mina påstående ovanför så är det här kanske en film för dig. Vill du förstå allt på en gång och redan i början av filmen kunna räkna ut hur det slutar så ska du nog välja en annan film. Någon annan som tyckte att den var bra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar