söndag 31 mars 2024

Hälsa på recept

Jag skulle vilja slå ett slag för en väldigt bra bok som kan fungera som motivation för att börja/fortsätta motionera. Den har nästan 10 år på nacken men är fortfarande väldigt aktuell.
Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre heter den och finns att låna på bibliotek eller kan köpas för en billig peng från t.ex. Bokus. När jag läste den för rätt många år sen blev jag faktiskt väldigt fascinerad över hur mycket belägg det finns för att det är bra att röra på sig. 

Här presenterar två läkare den senaste vetenskapen kring träning och hälsa. Genom att röra på sig kan man både förebygga, behandla och i vissa fall bota sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och depression. Träning ger också mer energi, förbättrar sömnen, koncentrationen, minnet och immunförsvaret. Dessutom kommer du inte bara att leva längre – du blir yngre rent biologiskt!
 
Men hur ska du röra på dig för att få alla fördelar för hälsan? I den här boken presenterar läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundberg allt du behöver veta om den senaste vetenskapen kring träning och hälsa.

Det är nästan lite provocerande att någonting som trots allt är relativt enkelt kan få så många positiva konsekvenser. Hade det funnits ett piller som kunde åstadkomma allt detta så skulle alla vilja ha tillgång till det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar